Kundeservice
Varemærker
Topliste
Servering
Indretning
Belysning
Møbler
Køkkenet
Tekstil & Tæpper
Havemøbler
Brands
Nyheder
Kampagner
Alle tilbud
Rum
Inspiration
Outlet
Følg os
Gratis fragt over 499,- *
30 dages fortrydelsesret
Hurtig levering
Nyheder

Kay Bojesen – Interview med Design Manager Janus Højgaard

En af de største navne inden for design er uden tvivl Kay Bojesen. Mærket er kendt for sine trælegesager og nok allermest kendt for den ikoniske abe i teak og limbatræ, som Kay designede i 1951. En abe med en umættelig popularitet. Under efterårets pressedage fik vi mulighed for at sætte os ned sammen med Janus Højgaard, design manager hos Kay Bojesen Denmark og fik en snak om Kay Bojesen som varemærke og den ikoniske abe i træ.

Artiklen blev publiceret 2019-09-20

Janus Højgaard om Kay Bojesen

Kay Bojesen var en dansk sølvsmed og designer som begyndte sin karriere som lærling hos Georg Jensen i årene 1906 til 1910. I 1913 åbnede han sit eget firma i København og begyndte 9 år senere at producere sine første trælegesager. I begyndelsen af 30'erne blev Kay ansat som kunstnerisk leder på porcelænsfabrikken Bing & Grøndahl, men fortsatte nogle år efter med sit eget firma som sølvsmed og producent af legetøj i træ. Den absolut mest populære af disse figurer, aben, er blevet et ikon for varemærket og dens popularitet virker ikke til at blive mindre lige med det samme. Men Kay Bojesen har lavet meget mere for designverdenen end at producere en højt elsket abe. 

Janus Højgaard er i dag design manager på Kay Bojesen Denmark og er ansvarlig for udvikling af nye produkter. Når vi spørger hvad han tror Kay har betydet for dansk design svarer han; Han har haft større indvirkning end man tror. Det danske design er ofte stringent men Kay tilførte mere humor. Det interessante er, at han privat var meget politisk og alvorlig, men mente at design skulle være let og var derfor med til at revolutionere legen for børn.