Søg
Service
Kundeservice
Brands
Varemærker
News
Topliste
Møbler
Belysning
Indretning
Køkkenet
Servering
Tekstil & Tæpper
Smykker & Accessories
Udemiljø
Brands
Kampagner
Alle Tilbud
Varemærker
Nyheder
Outlet
Inspiration
Følg os
Søg
Checkbox
Gratis fragt over 499,- *
Checkbox
30 dages åbent køb
Checkbox
Hurtig levering
Guider

Vedligeholdelsestips til messing

Messing er et materiale, der længe har været populært, og som indgår i alt fra lysestager til bakker, bestik og armaturer. Materialet er holdbart, men som med alt andet skal messingprodukter behandles med omhu for at bevare deres glans og glans. Her giver vi dig vores bedste råd om, hvordan du bedst passer på dit messingbestik.

Hvorfor patinere messing?

Patina er en blågrøn belægning, der ofte forekommer på kobberholdige metaller. Da messing i høj grad består af kobber, begynder de fleste messinggenstande at patinere efter et stykke tid. Patineringen skyldes reaktionen af forskellige stoffer og kemikalier i luften.

På indersiden af f.eks. en vase eller en krukke er patinering ønsket, og bør ikke fjernes, da det faktisk beskytter metallet og forlænger dets levetid. Ellers er det en smagssag, om du vil polere produktet eller ej - hvis du ikke polerer messing, vil metallet blive mørkere med tiden. Nogle mennesker finder den mørkere patina smuk, andre ikke.

Fingeraftryk og fugt kan efterlade pletter, så tør messingen grundigt af, når du har rørt ved den, eller hvis du spilder vand på overfladen. Hvis du ønsker at bevare messingens højglansfinish, skal den også poleres regelmæssigt.

Kontrollér at genstanden er lavet af messing

Før du går i gang - skal du sikre dig, at den genstand, du vil rengøre, virkelig er lavet af messing. Brug en magnet og hold den mod genstanden - hvis magneten sidder fast, er genstanden ikke lavet af messing, i hvert fald ikke ren messing. Det er mest sandsynligt, at genstanden er lavet af en anden slags metal, der er blevet belagt med messing.

Hvis du har en messingbelagt genstand, skal du ikke polere eller polere med noget, der har en slibende virkning. Almindelige messingrensemidler bør også undgås, da de kan slide belægningen og ødelægge genstanden i stedet.

Hvis du ikke er sikker på, om materialet kan tåle det rengøringsmiddel, du vil bruge, kan du starte med at polere en lille del af objektet, som ikke er særlig synlig, f.eks. undersiden. På denne måde kan du nemt se, om metoden efterlader ridser eller misfarvninger.

Polere messing

Poleret messing og børstet messing

Vælg en mild polish, f.eks. Glanol, og påfør den med en tør klud. Hvis genstanden er meget plettet, skal du lade produktet virke et stykke tid, før du polerer, og derefter gnide kluden mod genstanden, indtil midlet er væk, og overfladen er blank. Gentag om nødvendigt, men påfør en lille mængde polish ad gangen og poler flere gange, da dette giver en bedre poleringseffekt end at bruge for meget produkt på én gang. Brug ikke en vandopløseligt polish, da det let vil give pletter på overfladen.

Sølvbelagt messing

Når sølv udsættes for svovl i luften, bliver overfladen naturligt mørkere - hvis du ikke polerer overfladen, bliver den gul og derefter sort. Tør derfor genstanden regelmæssigt af, helst med en sølvpudseklud. Brug en mild polish til genstridige pletter.

Forgyldt messing

Tør genstandene af med en tør klud med jævne mellemrum. For at øge glansen kan du polere objektet med almindelig bilvoks.

Sværtet messing

Tør regelmæssigt af med en fugtig klud. Ved genstridige pletter kan du bruge en mild polish.

For at undgå fingeraftryk på messingen anbefaler vi, at du bruger et pudseklud eller en tynd bomuldshandske, når du håndterer genstanden under og efter poleringen.

Stearinpletter på messing

Hvis du har stearin på en lysestage, kan du fjerne det ved at koge vand og dyppe lysestagen i vandet, indtil stearinen smelter. Gnid derefter den overskydende voks af med en ren, tør klud eller køkkenpapir. Skrab ikke med en kniv eller en anden hård genstand, da du risikerer at ridse messingen. Tør lysestagen af med vand og poler den med en mild polish og en blød klud, og gentag det hele, indtil du opnår det ønskede resultat. Vær opmærksom på, at lysestagen bliver varm, når du dykker den ned i vandet - det er en god idé at bruge handsker eller et håndklæde, når du tager den op af vandet.

Kan jeg vaske messing i en opvaskemaskine?

Nej, vi anbefaler ikke at messinggenstande vaskes i en opvaskemaskine. Messingen bliver let smudset til, mørk og får plamager. Det kan være vanskelig at få den oprindelige glans tilbage.

Mere inspiration

Opbevar smart og pænt
Iittala - Håndværket bag succesen
Stilfuld borddækning i dejlig blå og hvid
Møbler Belysning Indretning Køkkenet Servering Tekstil & Tæpper Smykker & Accessories Udemiljø undefined Kundeservice +45 78 79 11 44 Kampagner Alle Tilbud Varemærker Nyheder Outlet Inspiration