Kundeservice
Varemærker
Topliste
Møbler
Belysning
Indretning
Køkkenet
Servering
Tekstil & Tæpper
Accessories
Havemøbler
Brands
Nyheder
Kampagner
Alle tilbud
Inspiration
Outlet
Følg os
Gratis fragt over 499,- *
30 dages fortrydelsesret
Hurtig levering
Guider

Vedligeholdelsestips til messing

Messing er et materiale, der længe har været populært, og som indgår i alt fra lysestager til bakker, bestik og armaturer. Materialet er holdbart, men som med alt andet skal messingprodukter behandles med omhu for at bevare deres glans og glans. Her giver vi dig vores bedste råd om, hvordan du bedst passer på dit messingbestik.

Hvorfor patinere messing?

Patina er en blågrøn belægning, der ofte forekommer på kobberholdige metaller. Da messing i høj grad består af kobber, begynder de fleste messinggenstande at patinere efter et stykke tid. Patineringen skyldes reaktionen af forskellige stoffer og kemikalier i luften.

På indersiden af f.eks. en vase eller en krukke er patinering ønsket, og bør ikke fjernes, da det faktisk beskytter metallet og forlænger dets levetid. Ellers er det en smagssag, om du vil polere produktet eller ej - hvis du ikke polerer messing, vil metallet blive mørkere med tiden. Nogle mennesker finder den mørkere patina smuk, andre ikke.

Fingeraftryk og fugt kan efterlade pletter, så tør messingen grundigt af, når du har rørt ved den, eller hvis du spilder vand på overfladen. Hvis du ønsker at bevare messingens højglansfinish, skal den også poleres regelmæssigt.

Kontrollér at genstanden er lavet af messing

Før du går i gang - skal du sikre dig, at den genstand, du vil rengøre, virkelig er lavet af messing. Brug en magnet og hold den mod genstanden - hvis magneten sidder fast, er genstanden ikke lavet af messing, i hvert fald ikke ren messing. Det er mest sandsynligt, at genstanden er lavet af en anden slags metal, der er blevet belagt med messing.

Hvis du har en messingbelagt genstand, skal du ikke polere eller polere med noget, der har en slibende virkning. Almindelige messingrensemidler bør også undgås, da de kan slide belægningen og ødelægge genstanden i stedet.

Hvis du ikke er sikker på, om materialet kan tåle det rengøringsmiddel, du vil bruge, kan du starte med at polere en lille del af objektet, som ikke er særlig synlig, f.eks. undersiden. På denne måde kan du nemt se, om metoden efterlader ridser eller misfarvninger.