Søg
Service
Kundeservice
Brands
Varemærker
News
Topliste
Møbler
Belysning
Indretning
Køkkenet
Servering
Tekstil & Tæpper
Accessories
Udemiljø
Brands
Jul
Kampagner
Alle Tilbud
Varemærker
Nyheder
Outlet
Inspiration
Følg os
Søg
Checkbox
Gratis fragt over 499,- *
Checkbox
30 dages åbent køb
Checkbox
Hurtig levering
Guider

Find den rette belysning til hjemmet

At finde den rette belysning til hjemmet er ikke altid let. Vi har lidt tips og ideer til hvad du skal have i tankerne når du leder efter din nye lampe.

Mange synes at noget af det sværeste er at finde den rette belysning til hjemmet. Det rigtig lys kan kan gøre hele forskellen i dit interiør. Der findes ingen universal løsning som passer alle men vi kan måske hjælpe dig med nogle enkle tips og tricks.  

Variation

For at skabe et behageligt lys i et rum er der behov for variation i form af lampernes placering, størrelse og styrke. Til et mindre rum er der behov for 5 til 7 lyskilder og et større rum kan kræve op til 10 lyskilder for at opnå en stemningsfuld belysning. Det kan lyde af meget men med den rette variation bliver det ikke overvældende og du behøver selvfølgelig ikke at have alle lamperne tændt samtidig.

På billedet: Gravity Gulvlampe og 9602 Gulvlampe fra Gubi.

Belysningstyper

Man taler ofte om forskellige typer belysning og hovedsagligt funktionsbelysning, stemningsbelysning og almenbelysning. Der kan også tilføjes punktbelysning. Funktionslys er f.eks lyset på skrivebordet eller ved køkkenbordet, Dette er arbejdslys. Stemningslys er lampen i vinduet, på hylden eller kommoden, altså lys som hjælper med at give et hyggeligt skær i rummet. Almenbelysning er et såkaldt grundlys, det skal dække et større område. Her vil en loftslampe oftest være tilstrækkeligt, det kan dog nogle gange være effektivt at komplimentere med et indirekte lys såsom skjulte lamper ovenpå en bogreol. Punktbelysning er effektivt når du vil sætte fokus på noget bestemt, det kan være et område eller et objekt i hjemmet, f.eks et billede eller maleri.

På billedet: Vinge fra Örsjö belysning

Temperatur og styrke

Ofte lægger man ikke mærke til hvor meget forskellige lyskilder kan variere i temperaturer før man ser dem side om side. At vælge den rigtige temperatur afhænger både af smag og behag, men også behov samt hvilket udtryk og stemning man ønsker at opnå. Et varmere skær er ofte værdsat i et hjemmemiljø mens et koldere skær ofte anvendes i offentlige miljøer. Styrken på lyset gør også rigtig meget for helheden. En lysdæmper er en god løsning til at variere lysstyrken. Det er også værd at tænke på at mørkere flader absorberer lys og lysere flader reflekterer lyset.

På billedet: Manola fra Herstal.

Tilpas og eksperimentere

Alle rum og hjem har forskellige forudsætninger og muligheder. Ønsker du at skabe et luftigt indtryk kan det være et god idé at anvende uplights. Væglamper kan give et diskret og beroligende baggrundslys og komplimenterer ofte andre lyskilder i rummet. En velplaceret gulvlampe kan indramme et siddegruppe eller gøre et læsehjørne ekstra indbydende. Vær ikke bange for at flytte rundt på lamperne og teste forskellige vinkler og eksperimenter gerne med kontraster. Balancen mellem lys og skygger er ikke altid enkel men med det rette værktøj, planlægning og lidt tålmodighed er du godt på vej!

På billedet: Aim fra Flos.

Møbler Belysning Indretning Køkkenet Servering Tekstil & Tæpper Accessories Udemiljø undefined Kundeservice +45 78 79 11 44 Jul Kampagner Alle Tilbud Varemærker Nyheder Outlet Inspiration