Tip! Det er nemmere at bage sandkagen et par dage før, du vil grille den. Du kan også købe en færdigbagt sandkage.
50 gram smør
1 dl mælk
2 æg
2 dl flormelis
½ tsk vaniljesukker
3 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
Jordbær
0,25 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 citron eller lime
4 dl fløde + 1 tsk vaniljesukker
1. Varm ovnen op på 175 grader. Smør bageformen. Jeg bruger en brødform, men du kan bruge en hvilken som helst anden form.
2. Pisk æg og sukker sammen, indtil blandingen er helt hvid og luftig. Bland melet med bagepulver og vaniljesukker.
3. Smelt derefter smørret, og hæld mælken i, så temperaturen falder. Rør blandingen i æggeblandingen, og bland. Rør derefter melblandingen i, og hæld den i bageformen.
4. Bag sandkagen i ca. 30 minutter. Tjek altid med en spisepind, om kagen er færdig. Hvis pinden er tør, når du trækker den ud, er kagen færdig. Tag kagen ud, og lad den køle af.
5. Skær jordbærrene i den ønskede størrelse, og læg dem i en skål.
6. Dryp med lidt citronsaft + revet skal og hyldebærsaft, og lad det hvile i køleskabet i 2 timer.
7. Sæt ovnen på 250 grader.
8. Hæld 300 ml fløde (gem 100 ml og sæt til side) i et ovnfast fad, og rist cremen i den øverste del af ovnen i ca. 20 minutter. Rør i overfladen et par gange under ristningen. Overfladen skal være mørk.
9. Pisk fløden glat, og rør derefter de resterende 100 ml i, og smag til med vaniljesukker.
10. Grill sandkagen på en rist på grillen, så den får en flot brun overflade. Servér med bagt fløde og marinerede jordbær!